Cozonac cu nuca si mac

Am facut de atat de multe ori cozonac incat adaug mai mult cantitatile ochiometric asa ca sper sa nu gresesc  cantitatile in explicatii.

Eu folosesc numai masina de paine la framantat ( nu mi-a placut niciodata sa framant…) si procedez in felul urmator:

Adaug 2 cani de lapte caldut, 100 grame zahar, 1 cub drajdie, 100g margarine topita( dar nu fierbinte), 3 galbenusuri de ou, si aprox. 600g faina ( aici trebuie sa urmariti voi consistenta aluatului deoarece depinde mult si de faina), putina sare si pornesc masina pe programul de framantat.

La un moment dat masina ma avertizeaza (bip) sa introduc aromele : coaja razuita de la 1 lamaie si o portocala.

Las la farmantat , la dospit 1 ora  .

Am impartit compozitia in 4 parti.

Am luat o parte si am uns-o cu urmatoarea umplutura:un albus de ou batut bine cu 4 linguri de zahar praf si 50g nuca macinata.La fel am procedat si cu urmatoarea , urmand apoi impletirea acestuia.

La fel am procedat si cu celelalte doua parti ramase numai ca le-am umplut cu mac (am procedat la fel ca la nuca).

Am uns cu ou batut.

Am asezat cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am mai lasat  la crescut 1 ora.

L-am pus la cuptorul incins , si am facut testul scobitorii dupa vreo jumatate de ora.

Va urez spor la treaba!

This slideshow requires JavaScript.

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s