Am facut de atat de multe ori cozonac incat adaug mai mult cantitatile ochiometric asa ca sper sa nu gresesc cantitatile in explicatii.
Eu folosesc numai masina de paine la framantat ( nu mi-a placut niciodata sa framant…) si procedez in felul urmator:
Adaug 2 cani de lapte caldut, 100 grame zahar, 1 cub drajdie, 100g margarine topita( dar nu fierbinte), 3 galbenusuri de ou, si aprox. 600g faina ( aici trebuie sa urmariti voi consistenta aluatului deoarece depinde mult si de faina), putina sare si pornesc masina pe programul de framantat.
La un moment dat masina ma avertizeaza (bip) sa introduc aromele : coaja razuita de la 1 lamaie si o portocala.
Las la farmantat , la dospit 1 ora .
Am impartit compozitia in 4 parti.
Am luat o parte si am uns-o cu urmatoarea umplutura:un albus de ou batut bine cu 4 linguri de zahar praf si 50g nuca macinata.La fel am procedat si cu urmatoarea , urmand apoi impletirea acestuia.
La fel am procedat si cu celelalte doua parti ramase numai ca le-am umplut cu mac (am procedat la fel ca la nuca).
Am uns cu ou batut.
Am asezat cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si l-am mai lasat la crescut 1 ora.
L-am pus la cuptorul incins , si am facut testul scobitorii dupa vreo jumatate de ora.
Va urez spor la treaba!