Ingrediente:
2oo gr ciocolata amara
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
250 gr faina
1 praf copt
un varf sare
zahar tos si pudra pentru exterior
Mixam ouala impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt si un varf de sare . Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea.
Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.Ii coacem la 170 grade pentru maxim 10 minute. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed . Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi.
Pofta buna!