Franzela umpluta

Pentru ca am avut musafiri foarte dragi astazi ,m-am gandit sa pregatesc si ceva sarat pa langa dulce asa ca ne-am rasfatat cu o reteta simpla si foarte gustoasa !

Si acum reteta:

500 gr faina
2 linguri zahar
50 gr untura de buna calitate(cred ca puteti folosi margarina sau unt dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii)
o lingurita  de sare….sa n-o uitati ca mine ca am primit reclamatii!
20 gr drojdie proaspata
250 gr apa

Aluatul l-am facut in masina de paine astfel:am adaugat apa, untura (moale), drojdia si zaharul,faina iar la urma am uitat sa pun sarea.

Am setat masina pe progarmul farmantat si am pus-o la treaba.Dupa farmantare am lasat aluatul (tot in masina) la dospit 1 ora.

Am pregatit ingredientele pentru umplutura:

Cand aluatul a dospit am uns cu ulei blatul de lucru , am intins  jumatate din aluat si l-am taiat asa:

se poate taia si mai frumos dar eram intr-o criza majora de timp…

am razuit cascaval, am aseza feliile de sunca, alt rand de cascava  razuit, am asezat carnatul, gogosarii murati , maslinele si ultimul rand de cascaval razuit:

am impaturit:

Am asezat ruladele in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, am uns cu ou batut si am presarat susan, seminte de in si putine frunze de patrunjel uscat.

Se lasa in tava la cresut inca o jumatate de ora la loc cald, dupa care se coace la fel ca un cozonac. Pentru siguranta puteti face testul scobitorii ( se introduce o scobitoare in aluat si daca iese curata inseamna ca mijlocul e copt).

Si sectiuni:

Cine a servit si i-a placut sa-i fie de bine si sa comenteze…pe blog!

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in aperitive. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s