Va propun o reteta destul de simpla si mult mai sanatoasa decat produsele similare care ne fac cu ochiul prin fast food-uri.
Ingrediente:
-1 kg. aripioare pui,
– 5linguri faina,
-condimente: sare, piper,chilli ( nu exagerati !!), vegeta, praf usturoi, “condimente pentru pui” de la firma Galeo (am folosit eu).
– 3 oua,
-pesmet,
-ulei pentru prajit.
Aripioarele se spala si se pun la fiert in apa cu sare . Se iau de la foc inainte de a fi fierte de tot , se lasa usor sa se racoreasca si se adauga intr-o punga cu fermoar peste care se adauga faina si condimentele scuturandu-se bine punga.
Se bat bine ouale ,se trec aripioarele prin oul batut,prin pesmet, din nou prin ou , se prajesc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanata.
Se pot servi langa garnituri de cartofi (pai, aurii,la cuptor) dar noi am ales varianta unui pilaf ( tocmai pentru a mai evita cartofii!).
Foarte bune………..Si cineva care nu mai avea rabdare…
Mi se cam face foame…iar la ora asta nu-i prea indicat 🙂
sper ca nu citesti cito , la ora “asta”,pentru mine, ca ma faci sa ma faci sa-ti aduc la servici o portie………