Aripioare picante

Va propun o reteta destul de simpla si mult mai sanatoasa decat produsele similare care ne fac cu ochiul prin fast food-uri.

Ingrediente:

-1 kg. aripioare pui,

–  5linguri faina,

-condimente: sare, piper,chilli ( nu exagerati !!), vegeta, praf usturoi, “condimente pentru pui” de la firma Galeo (am folosit eu).

– 3 oua,

-pesmet,

-ulei pentru prajit.

Aripioarele se spala si se pun la fiert in apa cu sare . Se iau de la foc inainte de a fi fierte de tot , se lasa usor sa se racoreasca si se adauga intr-o punga cu fermoar  peste care se adauga faina si condimentele scuturandu-se bine punga.

Se bat bine ouale ,se trec aripioarele prin oul batut,prin pesmet, din nou prin ou , se prajesc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanata.

Se pot servi langa garnituri de cartofi (pai, aurii,la cuptor) dar noi am ales varianta unui pilaf ( tocmai pentru a mai evita cartofii!).

Foarte bune………..Si cineva care nu mai avea rabdare…

 

 Mi-a garantat ca sunt foarte bune……..

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in mancaruri. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aripioare picante

  1. Ioana R says:

    Mi se cam face foame…iar la ora asta nu-i prea indicat 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s