Aceasta varianta de briose facuta cu aluat dospit a fost muuult apreciata…
Am gatit mult astazi si am ales variante de aperitive pentru pachet deoarece drumul pana la Bucuresti e lung si cu codul asta galben de ger… 🙂 🙂
Dar sa trecem la ingrediente.
Am folosit:
* 250 ml apa calduta,
* jumatate pachetel mic drojdie,
* 1 lingura zahar,
*4 linguri de ulei,
* 1 ou, *
400 g faina ( se mai ajusteaza in functie si de calitatea fainii),
* 1 lingura sare.
Toate ingredientele le-am introdus in ordinea scrisa in masina de paine si am selectat programul framantare. Cand aparatul bipaie se introduc 3 linguri seminte in , 3 linguri seminte de mac precum si 1 lingura rozmarin, 1 lingura praf usturoi, 1 lingura vegeta si o lingurita de chili.
Se lasa la dospit si intre timp se pregatesc ingredientele pentru umplutura: 1 carnat afumat taiat cubulete, masline rondele, cascaval ras, castravete murat taiat cubulete : asta e varianta simpla de umplutura dar se mai poat adauga gogosari murati sau ardei rosii si chiar si mazare si porumb.
De asemenea se mai poate face si o varianta mai complexa folosind un amestec de ceapa calita, ciuperci, carnat,precum si masline si ardei rosu.Puteti adapta dupa preferintele voastre culinare dar eu am facut o varianta rapida dar foarte buna :).
Cand aluatul a dospit se imparte in 12 bilute ( pt tava cu 12 forme de briose). Se ia cate o biluta, se intinde, se umple , se aduna bine si se aseaza invers ( cu partea adunata in jos) in formele de briose.
Se ung briosele cu ou si se mai lasa 30 min la dospit.
Se coc aproximativ 30 minute.
Si o sectiune(inca calda):
Sa-mi spuneti cum v-au iesit !!! 🙂
draga angela,esti o mare gospodina!faine retete ai,demne de a fii incercate!te pup
si asta , dar e o provocare saveniti mai des pe la noi 🙂