Briose sarate dospite

Aceasta varianta de briose facuta cu aluat dospit a fost muuult apreciata…

Am gatit mult astazi si am ales variante de aperitive pentru pachet deoarece drumul pana la  Bucuresti e lung si cu codul asta galben de ger…  🙂 🙂

Dar sa trecem la ingrediente.

Am folosit:

* 250 ml apa calduta,

* jumatate pachetel mic drojdie,

* 1 lingura zahar,

*4 linguri de ulei,

* 1 ou, *

400 g faina ( se mai ajusteaza in functie si de calitatea fainii),

* 1 lingura sare.

Toate ingredientele le-am introdus in ordinea scrisa in masina de paine si am selectat programul framantare. Cand aparatul bipaie se introduc  3 linguri seminte in , 3 linguri seminte de mac precum si  1 lingura rozmarin, 1 lingura praf usturoi, 1 lingura vegeta si o lingurita de chili.

Se lasa la dospit si intre timp se pregatesc  ingredientele pentru umplutura: 1 carnat afumat taiat cubulete, masline rondele, cascaval ras, castravete murat taiat cubulete : asta e varianta simpla de umplutura dar se mai poat adauga gogosari murati sau ardei rosii si chiar si mazare si porumb.

De asemenea se mai poate face si o varianta mai complexa folosind un amestec de ceapa calita, ciuperci, carnat,precum si masline si ardei rosu.Puteti adapta dupa preferintele voastre culinare dar eu am facut o varianta rapida dar foarte buna :).

Cand aluatul a dospit se imparte in 12 bilute ( pt tava cu 12 forme de briose). Se ia cate o biluta, se intinde, se umple , se aduna bine si se aseaza  invers (  cu partea adunata in jos) in  formele de briose.

Se ung briosele cu ou si se mai lasa 30 min la dospit.

Se coc aproximativ 30 minute.

Si o sectiune(inca calda):

Sa-mi spuneti cum v-au iesit !!!  🙂

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in aperitive. Bookmark the permalink.

2 Responses to Briose sarate dospite

  1. me says:

    draga angela,esti o mare gospodina!faine retete ai,demne de a fii incercate!te pup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s