Briose sarate cu carnat si masline

Va propun de fapt doua retete  dupa cum se vede si in poza…

Compozitia aluatului este identica numai ca o parte am copt-0 in forma de briose iar cealalta am copt-o in aparatul de wafe.

Ingrediente:

* 3 oua mari
* 300 g faina
* 1/2 praf de copt
* 100 ml iaurt ( lapte )
* 120 ml ulei de masline
* 150 g carnati usor afumati
* 30-40 g masline negre rondele
* 2 castraveti murati taiati cubulete
*100g cascaval ras
* sare      * piper  *vegeta  *praf  usturoi  * chili
Se amesteca faina, praful de copt , vegeta,praful usturoi,chili si sarea intr-un bol.
Intr-un alt bol se bat oula cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si uleiul. Faina si iaurtul (laptele) se adauga alternativ. A nu se freca prea mult.
Se incorporeaza incet in aluat  carnatul (taiat cubulete mici) ,maslinele,castravetele murat , cascavalul si cu o lingura se umple forma de briose cam 3/4.
 Se da forma la cuptor pentru cca 30 de minute.
Se servesc si calde, dar si reci sunt foarte bune, cu o salata alaturi sau un sos, dupa gust.
Si o sectiune:
Si pentru ca mi-a ramas ceva material si nu am vrut sa mai coc o tura in ler iar aparatul de Wafe  imi era la indemana  am zis ca:” incercarea moarte n-are” si sincera sa fiu a fost varianta mult mai apreciata … 🙂
Va recomand varianta Wafe ! Sunt foarte bune … fierbinti si crocante… 🙂
Pofta buna!

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in aperitive. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s