Stiu ca ma veti intreba dupa ce cititi ingredientele : de unde osanza?
Chiar nu stiu sa va raspund la intrebare dar eu o am din porcul de la Craciun… asa ca anul asta puneti si voi unul pe lista 🙂 ca si macar numai pentru aceste minunatii si tot merita 🙂 🙂 🙂
Ingrediente:
– 200 g untura de haiose ( osanza) mainata de 2-3 ori,
-200g smantana,
– 4 galbenuse,
-500 g faina,
-coaja de lamaie,
-1/2 lingurita de sare,
-coaja de lamaie.
Umplutura:
– 2 cani cu nuca macinata,
-6 albusuri,
– 1 cana de zahar (250g).
Ingredientele pentru coca : 4 galbenuse, 200 g smanatana, faina, sarea ,coaja de lamaie, se framanta si se imparte in8, se intinde fiecare bucata 30/30cm, se unge cu osanza, se ruleaza ca patura de taitei si se pune la rece 1/2 ora.
Se taie dreptunghiuri, se pune umplutura ( se bat albusurile tare cu zaharul adaugandu-se nuca macinata) se apropie marginile si se aduna usor de la capete obtinandu-se o forma de scoica.
Se coc aproximativ 15-20 min si se pudreaza cu zahar pudra din belsug !
Sunt foarte bune….