SCOICI

Stiu ca ma veti intreba dupa ce cititi ingredientele : de unde osanza?

Chiar nu stiu sa va raspund la intrebare dar eu o am din porcul de la Craciun… asa ca anul asta puneti si voi unul pe lista 🙂 ca si macar numai pentru aceste minunatii si tot merita 🙂 🙂  🙂

Ingrediente:

– 200 g untura de haiose ( osanza) mainata de 2-3 ori,

-200g smantana,

– 4 galbenuse,

-500 g faina,

-coaja de lamaie,

-1/2 lingurita de sare,

-coaja de lamaie.

Umplutura:

– 2 cani cu nuca macinata,

-6 albusuri,

– 1 cana de zahar (250g).

Ingredientele pentru coca : 4 galbenuse, 200 g smanatana, faina, sarea ,coaja de lamaie, se framanta si se imparte in8, se intinde fiecare bucata 30/30cm, se unge cu osanza, se ruleaza ca patura de taitei si se pune la rece 1/2 ora.

Se taie dreptunghiuri, se pune umplutura ( se bat albusurile tare cu zaharul adaugandu-se nuca macinata) se apropie marginile si se aduna usor de la capete obtinandu-se o forma de scoica.

Se  coc aproximativ 15-20 min  si se pudreaza cu zahar pudra din belsug !

This slideshow requires JavaScript.

Sunt foarte bune….

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s