Un dulce ce-mi aduce aminte de copilarie…
Mai putin populara acum, crema de zahar ars este foarte usor de preparat si foarte usoara si racoroasa…
Ingrediente:
-2 litri lapte,
-400 g zahar,
-12 oua,
– 1 esenta vanilie.
Intr-un vas se caramelizeaza 8 linguri de zahar avand mare grija sa se caramelizeze pana primeste o culoare frumoasa,aurie, daca se lasa mai mult se va arde si va primi un gust amarui.
In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv esenta vanilie) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.
Se introduce la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C.
Asa arata cand se scoate de la cuptor 🙂 se dezlipesc usor cu un cutit marginile si se lasa la racit .
Se poate servi cu frisca sau inghetata dar eu am ales o varianta mai usoara, ornand cu mure din compot…
O reteta usoara si delicioasa…
Pofta buna… 🙂
waw…o bucatareasa de exceptie !!!….si eu vreau 😦
hai ca e usor de facut…
sa-mi zici cum ti-a iesit!!!