Va propun azi niste gogosi delicioase , pufoase si cu mijlocul gol…
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
2 galbenusuri
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
2 galbenusuri
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
Trebuie sa recunosc de la inceput ca nu vedeati voi gogosi, cozonac sau tot ce era aluat dospit fara pretioasa masina depaine 🙂
Asa ca simplu, am pus in ordinea urmatoare ingredientele in cuva masinii :
laptele caldut,untul topit, galbenusurile, zaharul,drojdia,faina,sarea, esenta si coaja de lamaie.
Am apasat butonul start 🙂 pe programul framantat si dospit.
Dupa aproximativ 1.30 minute intindem aluatul pe blatul de lucru ( uns cu ulei) .Taiem cu forma gogoselele si le mai lasam la dospit 10-15 minute,dupa care le coacem in ulei incins si le pudram cu zahar vanilat..
Nu-i asa ca-a fost simplu 🙂 ?
sa nu uiti te rog frumos de CARAMELE !!! :)))))
stii comparatia aia cu streasina picuratoare…
hai ca nu-s chiar asa galcevitoare…..:(((((((((
stii citatul ” si pentru staruinta ei suparatoare….”? 🙂
“facati-se dupa credinta ta”
In veci Amin ! 🙂
vorbiti intre voi cu psalmi si cantari duhovnicesti…. 🙂
MULTUMESC TARE, TARE MULT PENTRU DELICIOASELE CARAMELE !!! ESTI O SCUMPA !!!
Concluzia: “cine cere capata ” 🙂
God bless you !!!
ti-am zis sa nu mai comentezi …
🙂
pur si simplu asha is de bune, ca nu m-am putut abtine 🙂
sa stii k astazi fac caramele :))
cum le faci?
ai gasit alta reteta pe net?
daca o faci a mea suna-ma