Pentru cei ce iubiti pastele, va recomand o portie generoasa de spaghete bologneze..
Aceste spaghete bologneze sunt unele din cele mai populare spaghete, sunt satioase si deosebit de gustoase, aparte datorita sosului de carne picant si aromat si datorita adaosului de busuioc si patrunjel.
Ingrediente :
-500 g spaghete,
-300 g carne tocata amestec vita si porc,
-1 ceapa,
-5 catei usturoi,
-bulion,
-vegeta,
-foi dafin,
– condimente : busuioc, rozmarin, patrunjel,sare,piper, chili, zahar
– cascaval razuit(parmezan),
-ulei.
Preparare: Tocati ceapa marunt si caliti-o cu putin ulei, fara a o lasa sa se rumeneasca. Peste ceapa, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat. Se adauga bulionul, foaia dafin, condimentele,si se lasa sa farba la foc mic.Daca doriti mai picant adaugati un varf de cutit de chili si o lingurita de zahar.
Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde.
Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan.
Pofta buna!
–