spaghete bologneze

Pentru cei ce iubiti pastele, va recomand o portie  generoasa de spaghete bologneze..

Aceste spaghete bologneze sunt unele din cele mai populare spaghete, sunt satioase si deosebit de gustoase, aparte datorita sosului de carne picant si aromat si datorita adaosului de busuioc si patrunjel.

 

Ingrediente  :

-500 g spaghete,

-300 g carne tocata amestec vita si porc,

-1 ceapa,

-5 catei usturoi,

-bulion,

-vegeta,

-foi dafin,

– condimente : busuioc, rozmarin, patrunjel,sare,piper, chili, zahar

– cascaval  razuit(parmezan),

-ulei.

Preparare: Tocati ceapa marunt si caliti-o cu putin ulei, fara a o lasa sa se rumeneasca. Peste ceapa, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat. Se adauga bulionul, foaia dafin, condimentele,si se lasa sa farba la foc mic.Daca  doriti mai picant adaugati un varf de cutit de chili si o lingurita de zahar.

Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde.

Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan.

 

Pofta buna!

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in mancaruri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s