un cozonac pentru gusturi mai rafinate…care merita incercatsi in varianta cu mac, varianta pe care v-o propun azi 🙂
Ingredientele sunt aceleasi ca si la cozonac si am procedat ca atare ( vezi cozonac) numai ca am procedat in felul urmator:
Am caramelizat zahar intr-o cratita astfel incat sa acopere fundul si marginile cratitei…
Am pus la foc 150 ml lapte si cand a dat in clocot am adaugat 100g mac macinat, aprox.100g zahar praf si 2 linguri de gris, amestecand incontinuu pana la obtinerea unei creme compacte pe care am lasat-o la racit.
Masina mea de paine a facut totul pana la dospirea aluatului etapa in care am intervenit eu!
Am asezat aluatul pe blatul de lucru si am adaugat crema de mac.
Am rulat, am taiat sulul format si am asezat in cratita rulourile astfel:
Nu trebuie unse cu nimic ( eu am facut-o ) deoarece cand se scoate din cuptor se intoarce si partea de sus va fi imbracata in crusta de caramel, parte in care pozele lipsesc deoarece cineva si-a infipt manutele prea repede…
Se mai lasa la dospit 30 minute in cratita dupa care se introduce la cuptorul incins verificandu-se daca e gata cu o scobitoare ( daca scobitoarea iese curata , aluatul este copt)
Asta e ultima poza pe care-am reusit s-o fac inainte de “micul atac” 🙂 ( atacantul a fost mic numai atacul a fost mare) dar sunt sigura ca v-am convins…
Foarte important este ca cozonacul sa se rastoarne imediat ce se scoate din ler deoarece caramelul este fluid si se rastoarna usor.
Pofta buna…
super….sunt ca si cainele lui Pavlov…ai postat reteta de cozonac (aluat?)
🙂 🙂 ce comparatie..
vezi ca reteta de cozonac e la dulciuri fel de fel