Sunt atat de bucuroasa ca i-am facut sa manance si sa le placa legumele in detrimentul vesnicilor cartofi incat va sugerez sa incercati si voi pentru mofturosii vostrii…
Intr-o oala am pus apa la fiert si am adaugat 1 linurita de sare si 2 de ulei. Cand apa fierbe adaugam mai intai morcovii taiati rondele, apoi tulpina de brocoli curatata si taiata rondele, puteti adauga si un cartof taiat cubulete, conopida si cand morcovii sunt gata ( nu foarte fierti) se adaugasi brocoli mai lasandu-se foarte putin ( mai mult opariti bine).
Verificati ca legumele sa fie comestibile 🙂 nu foarte fierte dar nici nefierte…
Le-am trecut in strecuratoare si rapid printr-un jet de apa care opreste fierberea si pastreaza culoarea frumoasa a legumelor.
Sosul Bechamel l-am pregatit astfel : am pus un cubulet de unt aprox. 50g. intr-o cratita si am adaugat 2-3 linguri de faina amestecand tot timpul si am adaugat treptat lapte (300-400ml) subtiind atat cat dorim sosul.Asezonam cu piper alb proaspat macinat, vegeta, putin coriandru pisat,sare dupa gust (unii prefera nucsoara macinata).Se amesteca incontinuu pentru a evita cocoloasele .La mine in poza par a fi niste cocoloase dar este vorba de faptul ca pozele le-am facut a doua zi din lipsa de timp si sosul a fost reancalzit insuficient.
Am servit alaturi de aripioare picante (reteta o gasiti postata deja in Retete)!!!
Succes!!!