A noua ediţie a “Marşului pentru Viaţă”

Organizaţiile pro-vita și culte creștine de confesiuni diverse organizează sâmbătă, 24 martie, o nouă ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Pentru prima dată acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare simultan în circa 20 de orașe ale României.

Scopul „Marșului pentru Viață” este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii.

Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea/oprirea avorturilor.

În timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990.

Pierderile sunt inestimabile, spun specialiştii, şi ele afectează deja toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare.

„Marşul pentru Viaţă” urmează tradiția internațională din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Pentru mai multe informaţii, pentru lista completă a orașelor în care se desfășoară evenimentul, trasee, program și date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesați pagina de internet http://www.marsulpentruviata.ro

În zona noastră Marșul pentru viață va avea loc la Cluj-Napoca, după următorul program:

11:00 – Concert Continental Kids

11:40 – Discurs Dl. Dr. David Ille – Clinica ProVita Clujâ

12:00 – “Marșul pentru viață” pe traseul: Piaţa Unirii – str. Eroilor – Piaţa Avram Iancu (pe după catedrala ortodoxă) – Bulevardul 21 Decembrie – str. Memorandumului – str. Petru Maior – Piaţa Păcii – str. Napoca – Piaţa Unirii

13:00 – 19:00 – concerte (Decean, Milo, Igo Band si altii), pantomima, marturii, proiectii.

Pe tot parcursul evenimentului, în Piața Unirii vor fi amplasate standuri informative și cu servicii de consiliere din partea Clinicii Pro Vita din Cluj-Napoca, din partea Casei maternale “Casa bucuriei” precum și a altor participanți și organizatori.

Special pentru tinerii din Turda:

În ziua Marșului Pentru Viață, invităm toți tinerii turdeni  la o dezbatere specială unde invitați specialiști vor aborda subiecte precum: avortul și dreptul la viață, bolile cu transmitere sexuală, ce spune Biblia despre sex și relații intime.

Întâlnirea va avea loc în 24 Martie 2012, ora 18:00, în Turda, pe str. Avram Iancu nr. 23. Organizatori: Tineri AlfaOmega Turda.

 

articol preluat de pe turdanews


About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s