Drob de pui in crusta de aluat

Anul acesta am gatit  mult, pregatindu-ma si asa de Sfintele Sarbatori Pascale , dar postarile vor incepe doar treptat 🙂  si cu multe imagini lipsa deoarece in multe etape am uitat  sa fac poze…

Voi impartasi cu voi astazi una din bunatatile servite la masa de Paste.

Nu am pregatit miel deoarece  sunt singura din familie care l-ar fi consumat dar am ales  sa-L sarbatorim pe El – “Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.”

Pentru reteta de drob am folosit:

– 1 kg ficatei,

-1 kg pipote si inimi,

– 1 kg pulpe superioare ,

–  10 oua fierte tari,

–  7 oua,

– 4 cepe+ 2 legaturi ceapa verde,

– 2 legaturi patrunjel verde,

-2 legatura mare  marar verde ,

– 1 plic condimente pentru drob,

-sare ,piper.

Cantitatile  folosite de mine sunt mari deoarece am gatit si pentru parintii mei unde am fost a doua zi de Paste, dar voi, pentru o familie mai mica, puteti injumatati cantitatile.

Am pus la fiert pipotele cu  inimile si separat pulpele de pui cu zarzavat .

Ceapa uscata am taiat-o si am calit-o usor adaugand ficateii spalati, curatati de pielite si scursi bine de apa. Am lasat la calit pana cand ficateii au fost aproape facuti si am adaugat ceapa verde taiata marunt lasand pana si ceapa se inabuse putin.

Am scos pulpele , inimile si pipotele la racit .

Am tocat carnea, am adaugat mararul si patrunjelul tocat, ouale crude, condimentele pentru drob, sarea si piperul.

Aluatul l-am pregatit astfel:

– 250 g faina,

– 150 g unt (eu am folosit untura de casa)

– 3-5 linguri de apa rece,

– sare.

Am amestecat untura cu faina  folosind robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nisipos, am adaugat putina sare si apa foarte rece amestecand rapid pana am obtinut un aluat (nu se lucreaza mult aluatul) pe care l-am lasat la congelator 30 min.

Deoarece am facut o portie mare, dupa cum v-ati dat seama dupa  cantitatea ingredientelor  folosite, am intins aluatul impartindu-l astfel :  jumatate l-am asezat  intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt  iar restul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili  :

Am asezat un strat de umplutura de carne , ouale fierte tari, al doilea start de carne,dupa care am folosit restul de aluat cu care am acoperit drobul, am avut ajutoare in ornarea cu floricele … am uns cu ou si am presarat seminte in si susan.

Am copt la cuptor … e voila…

 

De anul acesta ne-am propus ca in noaptea de inviere, sa mergem la slujba specifica din bisericile traditionale impreuna cu copii . Anul acesta am ales biserica ortodoxa iar anul viitor dorim sa mergem impreuna in biserica greco-catolica.

Ajunsi acasa, undeva in jurul orei 1 …

Hristos a inviat !!!

Advertisement

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in aperitive. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s