Pasca cu branza de vaca, stafide si scortisoara

In sambata Pastelor am pregatit o Pasca cu branza de vaci si stafide… yami-yami… pe care am savurat-o impreuna cu socrii , bucurandu-ne impreuna  de  putina iarba verde  , primele lalele  inflorite si  de aerul proaspat de primavara…

Aluatul pentru pasca e cel de cozonac (vezi reteta) doar ca dupa ce aluatul a dospit l-am impartit in trei parti.

O parte am asezat-o pe fundul unei tavi cu pereti detasabili .

Celelalte doua parti le-am intins, am presarat  pe fiecare  cu un amestec din zahar si multa scortisoara…, le-am rulat pe fiecare, le-am impletit si le-am asezat pe marginile tavii .

In mijloc am asezat amestecul de branza de vaca -500g, zahar-200g, stafide- 200g,  5 oua (am batut albusurile separat pentru mai mult volum), am uns marginile cu ou si am presarat cu restul de zahar si scortisoara ramas ( etapa pe care nu v-o recomand deoarece daca cuptorul coace bine si sus riscati sa se caramelizeze zaharul prea tare si sa stricati aspectul cum am patit eu…)

Am dat-o la cuptor… am lasat-o la racit… si gata de dus…

Imi pare rau ca nu am reusit si-o sectiune…dar va spun numai  atat  :  daca m-a laudat si soacra… 🙂

Matei regreta c-o dam 🙂

Incercati si voi ca  foarte buna !!!

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasca cu branza de vaca, stafide si scortisoara

  1. Aliosa says:

    PASCA cu branza de vaca, stafide si scortisoara este PREFERATA mea !
    Paste fericit alaturi de cei dragi !
    Cu stima,
    Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s