In sambata Pastelor am pregatit o Pasca cu branza de vaci si stafide… yami-yami… pe care am savurat-o impreuna cu socrii , bucurandu-ne impreuna de putina iarba verde , primele lalele inflorite si de aerul proaspat de primavara…
Aluatul pentru pasca e cel de cozonac (vezi reteta) doar ca dupa ce aluatul a dospit l-am impartit in trei parti.
O parte am asezat-o pe fundul unei tavi cu pereti detasabili .
Celelalte doua parti le-am intins, am presarat pe fiecare cu un amestec din zahar si multa scortisoara…, le-am rulat pe fiecare, le-am impletit si le-am asezat pe marginile tavii .
In mijloc am asezat amestecul de branza de vaca -500g, zahar-200g, stafide- 200g, 5 oua (am batut albusurile separat pentru mai mult volum), am uns marginile cu ou si am presarat cu restul de zahar si scortisoara ramas ( etapa pe care nu v-o recomand deoarece daca cuptorul coace bine si sus riscati sa se caramelizeze zaharul prea tare si sa stricati aspectul cum am patit eu…)
Am dat-o la cuptor… am lasat-o la racit… si gata de dus…
Imi pare rau ca nu am reusit si-o sectiune…dar va spun numai atat : daca m-a laudat si soacra… 🙂
Matei regreta c-o dam 🙂
Incercati si voi ca foarte buna !!!
PASCA cu branza de vaca, stafide si scortisoara este PREFERATA mea !
Paste fericit alaturi de cei dragi !
Cu stima,
Aliosa.
si a noastra, multumesc 🙂