sau Petre Roman daca va place mai mult asa…
nu e o prajitura noua , dar e buna rau , asa ca de Pastele astea a fost pe lista printre favorite…
Se face un blat din:
5 oua ,
5lg de zahar ,
5 lg faina ,
3lg de nuca macinata.
Se coc 3 foi pe dosul tavii.
Se caramelizeaza 8-10 lg de zahar , se adauga 50 g margarina si se lasa pana se topeste margarina , formandu-se o pasta care se intinde si se topeste mult mai bine – ce se intinde peste 2 foi.

Crema
Am folosit si pentru aceasta prajitura tot crema de oua
Pe un bain- marie am adaugat 5 galbenuse pe care le-am mixat cu 10 linguri de zahar pana s-au facut crema, separat am batut albusurile bine cu alte 10 linguri de zahar si am amestecat cele doua compozitii. Am fiert crema pe bain marie pana s-a transformat intr-o crema groasa de consistenta unei budinci, am adaugat o esenta de vanilie si am lasat la racit.
Cand a ajuns la temperatura camerei am amestecat treptat crema cu un unt spumat bine si am asezat crema peste blat si se da la rece.
Imi plac la nebunie DULCIURILE facute-n casa !
Paste luminat !
Cu stima,
Aliosa.
si anula acesta am pregatit multe bunatati …