Prajitura Orhidea

sau Petre Roman daca va place mai mult asa…

nu e o prajitura noua , dar e buna rau , asa ca de Pastele astea a fost pe lista printre  favorite…

Se face un blat din:

5 oua ,
5lg de zahar ,
5 lg faina ,
3lg de nuca macinata.
Se coc 3 foi pe dosul tavii.
Se caramelizeaza 8-10 lg de zahar , se adauga 50 g margarina si se lasa pana se topeste margarina , formandu-se o pasta care se intinde si se topeste  mult mai bine –  ce  se intinde peste 2 foi.
Crema
Am folosit si  pentru aceasta prajitura tot crema de oua

Pe un bain- marie am adaugat 5 galbenuse pe care le-am mixat cu 10 linguri de zahar pana s-au facut crema, separat am batut albusurile bine cu alte 10 linguri de zahar si am amestecat cele doua compozitii. Am fiert crema pe bain marie pana s-a transformat intr-o crema groasa de consistenta unei budinci, am adaugat o esenta de vanilie si am lasat la racit.

Cand a ajuns la temperatura camerei am amestecat treptat crema cu un unt spumat bine si am asezat crema peste blat si se da la rece.

Se monteaza prajitura , am batut 200g frisca si am ornat cu ciocolata topita.
Cu mult drag,  Angela !
Advertisement

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

2 Responses to Prajitura Orhidea

  1. Aliosa says:

    Imi plac la nebunie DULCIURILE facute-n casa !
    Paste luminat !
    Cu stima,
    Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s