Prajitura Valurile Dunarii

Acum am vazut ca e singura poza facuta si nu e prea reusita dar e asa buna prajitura ca ar fi pacat sa n-o postez pentru o poza ratata :).

De mult mi-a facut cu ochiul aceasta prajitura si de aceste sarbatori am comis-o…printre altele 🙂

Ingrediente pentru blat:
– 250g (un cub) de Rama Maestro
– 250g faina
– 250g zahar tos
– 7 oua
– un plic praf de copt
– 2 linguri lapte
– 2 linguri cacao
– ½ lingurita esenta de rom si o esenta vanilie
– visine din compot sau congelate

Spumam intai margarina , care e de preferat sa fie la temperatura camerei, moale dar NU topita, cu zaharul, pana avem o spuma. Adaugam apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Separat, intr-un bol, amestecam faina si praful de copt si punem amestecand peste spuma de margarina si ou. Omogenizam si impartim compozitia in doua parti egale: in prima jumatate punem laptele, cacaua si romul, cealalta o lasam galbena si daca preferati adaugati o esenta de vanilie.

Intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt asezam compozitia galbena peste care asezam usor si cea cu cacao.

Eu am folosit visine congelate pe care le-am “impodobit”cu putina nuca de cocos si le-am impins usor in aluatul de cacao.

Am copt blatul si l-am lasat la racit.

Crema :

Eu am facut o delicioasa crema de oua in loc de crema cu budinca cum era in reteta si nu am regretat deloc…

Pe un bain- marie am adaugat 5 galbenuse pe care le-am mixat cu 10 linguri de zahar pana s-au facut crema, separat am batut albusurile bine cu alte 10 linguri de zahar si am amestecat cele doua compozitii. Am fiert crema pe bain marie pana s-a transformat intr-o crema groasa de consistenta unei budinci, am adaugat o esenta de vanilie si am lasat la racit.

Cand a ajuns la temperatura camerei am amestecat treptat crema cu un unt spumat bine si am asezat crema peste blat si se da la rece.

Glazura:

200 g ciocolata rupta bucatele se aseaza intr-o cratita la bain-marie si se adauga 1 lingura apa si 4-5 linguri ulei amestecandu-se continuu. Dupa ce capata consistenta cremoasa si este topita in totalitate se ia de pe foc sa se racoreasca 1 minut se scoate prajitura de la rece si se toarna ciocolata topita facandu-se valuri rapid deoarece in contact cu crema rece ciocolata se va intari foarte repede.

Acum trebuie sa va spun secretul: am avut doua ajutoare…

Pofta buna…

cu mult drag, Matei ,Maria si Angela!!!

 

 

 

 

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s