Prajitura Snikers

tot printre preferinte…

E combinatia perfecta de blat cu crema caramel cu nuci prajite din belsug, iar straturile de ciocolata o fac sa fie un desert ciocolatos super ultra mega gustos, foarte similara la gust cu ciocolata Snickers, de unde i se trage si numele .

 

Pt blat:

  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  •   Pt blat: 
  • Tapetam o tava cu hartie de copt.
    Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.
    Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.
    Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).

Pt glazura 1:

  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1:
    Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.

    Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).

Pt crema:

  • 12 linguri zahar
  • 200 g margarina
  • 7 galbenusuri
  • 200 g nuci prajite si tocate
  • Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic.

    Cand zaharul e topit complet, adaugam margarina si amestecam bine.

    Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.
    Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.

    Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.

  • Pt glazura 2:
  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei
  • Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel.
  • Preferata copiilor…..

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s