E combinatia perfecta de blat cu crema caramel cu nuci prajite din belsug, iar straturile de ciocolata o fac sa fie un desert ciocolatos super ultra mega gustos, foarte similara la gust cu ciocolata Snickers, de unde i se trage si numele .
Pt blat:
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 200 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- Pt blat:
- Tapetam o tava cu hartie de copt.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.
Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.
Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Pt glazura 1:
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri ulei
- Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1:
Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).
Pt crema:
- 12 linguri zahar
- 200 g margarina
- 7 galbenusuri
- 200 g nuci prajite si tocate
- Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic.
Cand zaharul e topit complet, adaugam margarina si amestecam bine.
Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.
Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.
- Pt glazura 2:
- 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)