Rulouri cu scortisoara

Le-am ochit  pe net mai demult si ca sa evit prajiturile de 1 mai le-am incercat si nu mi-a parut rau 🙂

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 150 gr. zahar
  • un praf de sare
  • 200-250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite cu varf scortisoara
  • 100 gr margarina

Am introdus in masina de paine laptele,  100g zahar, drojdia, margarina topita, galbenusurile, faina si sarea si am pus masina pe programul de framantare.

La sfarsitul programului am lasat aluatul la dospit 1 ora in cuva masinii dupa care l-am impartit in doua.Am intins o parte  pe blatul uns cu ulei si am asezat jumatate din compozitia de scortisoara amestecata cu zahar ( 50 g), am rulat si am taiat ca in poza:

fiecare bucata de rulou  o apasam pe centru cu ceva ingust (cu margini rotunjite). Apasam pana jos:

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si le mai lasam 15 minute sa dospeasca in tava.

Astea au fost dulciurile pe care le-am servit de 1 mai impreuna cu:

Reteta alta data….

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in dulciuri fel de fel. Bookmark the permalink.

1 Response to Rulouri cu scortisoara

  1. laurici says:

    wowwwwwwwww……..deci bebica imi zice ca vrea si ea….delicioase, apetisante, …..merita incercata reteta, te pup
    multumim ptr postare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s