Le-am ochit pe net mai demult si ca sa evit prajiturile de 1 mai le-am incercat si nu mi-a parut rau 🙂
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie
- 150 gr. zahar
- un praf de sare
- 200-250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 5 linguri ulei
- 2 lingurite cu varf scortisoara
- 100 gr margarina
Am introdus in masina de paine laptele, 100g zahar, drojdia, margarina topita, galbenusurile, faina si sarea si am pus masina pe programul de framantare.
La sfarsitul programului am lasat aluatul la dospit 1 ora in cuva masinii dupa care l-am impartit in doua.Am intins o parte pe blatul uns cu ulei si am asezat jumatate din compozitia de scortisoara amestecata cu zahar ( 50 g), am rulat si am taiat ca in poza:
fiecare bucata de rulou o apasam pe centru cu ceva ingust (cu margini rotunjite). Apasam pana jos:
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si le mai lasam 15 minute sa dospeasca in tava.
Astea au fost dulciurile pe care le-am servit de 1 mai impreuna cu:
Reteta alta data….
wowwwwwwwww……..deci bebica imi zice ca vrea si ea….delicioase, apetisante, …..merita incercata reteta, te pup
multumim ptr postare!