China recidivează în privinţa avorturilor forţate

O fotografie şocantă atrage indignarea întregii lumi.

 

avorturi_cu_forta_in_china (Foto: womensrightswithoutfrontiers.org)Pe un pat de spital, o femeie priveşte neputincioasă spre copilul ei, avortat forţat. Întinsă pe o folie de plastic lângă mama ei, fetiţa care mai avea două luni până să ajungă fie născută la termen, a fost avortată spontan pe 3 iunie.

Feng Jianmei a rămas însărcinată cu al doilea copil, deşi legea chineză interzice acest lucru. Din cauza legislaţiei restrictive, autorităţile chineze i-au cerut să plătească o amendă de peste 6.000 de dolari, sumă mult prea mare pentru posibilităţile chinezilor de rând. De altfel, amenzile sunt doar o alternativă teoretică pentru părinţi. Acestea depăşesc de regulă salariul anual al unui chinez cu venit mediu.

Atunci când autorităţile nu au primit banii, acestea au obligat-o pe Jianmei să semneze un act prin care era de acord cu avortul. După ce Jianmei a refuzat, autorităţile au intrat în casa femeii, au luat-o cu forţa şi au băgat-o într-o dubă. Acolo, Jianmei a fost lovită cu picioarele în burtă, apoi fătului i s-au injectat intra-uternin toxine în creier.

„Simţeam fetiţa zbătându-se în burta mea, dar apoi nu s-a mai mişcat deloc”, mărturiseşte femeia. După o zi de contracţii puternice, femeia a născut o fetiţă decedată.

Guvernul chinez a avertizat populaţia încă din luna octombrie a anului trecut că nu intenţionează să relaxeze legislaţia referioare la planningul familial, din cauza populaţiei numeroase (peste 1,3 miliarde de locuitori) şi a resurselor insuficiente. Din această cauză, în China se fac anual aproximativ 13 milioane de avorturi, cele mai multe ordonate de autorităţile locale.

preluat de pe http://www.semneletimpului.ro

About angelaioana

Sa-L cunosc pe El..
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s