Chiar daca este o mancare specifica sarbatorilor de iarna , iar acestea au trecut deja demult , pe o vreme ca asta merita sa va rasfatati cu o piftie buna de porc…
Eu am facut-o saptamana trecuta si e gata deja, dar am fost prea ocupata cu altele incat sa va mai arat ce-am mai facut prin bucatarie…
Ingrediente:
-1 bucata rasol de porc,
-3 bucati “adidasi” 🙂 ,
-500 g carne de porc (spata),
– 1 ceapa alba mare,
-3-4 morcovi,
– telina,
-sare , piper ( eu am folosit piper rosu boabe),
-vegeta,
– 5-6 capatani de usturoi (de tara, cu aroma puternica),
-2 foi dafin.
Se spala bine “adidasii” ( nu cei de pe hol 🙂 ) , rasolul, carnea si se adauga morcovii curatati, telina, ceapa alba, piperul,sarea, foile de dafin , se adauga apa cat sa treaca putin peste carne,punandu-se la foc mic .
Se spumeaza de cate ori este nevoie pentru ca raciturile sa fie cat mai clare.
Se lasa la fiert 4-5 ore ,pana ce carnea de pe rasol se desprinde usor de pe os.
Spre sfarsit se adauga vegeta, si usturoiul pisat.
Se mai lasa 30 minute, dupa care se strecoara prin tifon dublu .
Carnea se desprinde de pe os,se portioneza si se aseaza in boluri de plastic, peste care se adauga supa strecurata.
Mie datorita cantitatii mari de carne mi-a iesit mai mult o toba…
Daca doriti sa adaugati si morcovii in boluri nu-i puneti de la inceput( ca mine ) ci mai spre mijloc sa nu fie prea moi.
Eu folosesc intotdeauna boluri de plastic cu capac deoarece acopar bolurile si le scot peste noapte la rece , doar a doua zi punandu-le la frigider ( iar acoperite fiind nu-si imprastie mirosul in tot frigiderul) .
Se serveste cu piper, sare si boia…
POFTA BUNA !!!